Maanselkä -kiertue 2023 Vaara-Karjalan kylillä

Teatteria, musiikkia ja kyläohjelmaa Maanselällä

Ohjelmassa:
Teatteri-Traktorin esitys: Guru -pikasiivoa elämäsi tunnissa ja kyläohjelmaa

Koominen tarina pohtii sitä, onko hiekkatie tasaisempaa naapurikylällä? Onnellisuuden eväät, onko ne jo syöty ja miten niitä voi kasvattaa lisää? Kenellä olisi viimeinen sana ja viisaus siitä miten täällä on elettävä? 
Kesto n. 60 min.

Maanselkä : eri vesistöalueita erottava korkeahko vedenjakaja-alue, kuten esimerkiksi Vaara-Karjala.

Lisätietoa esityksestä:
Guru - pikasiivoa elämäsi tunnissa

Ovikello soi, postiljooni seisoo oven takana hymyillen valtavan pahvilaatikon kanssa. Onni on viimein kääntynyt. Olet voittanut Kotiliesi-lehden lukijakilpailussa pääpalkinnon. Kylän perällä asuvan tavallisen keski-ikäisen
ihmisen keskinkertaisuuteen jumittunut elämä on saanut kauan kaivatun käännekohdan. Vihdoinkin tulee joku ja sanoo miten.

Kotiliesi-lehden lukijakilpailun palkinto, ikioma mindfulness-guru, muuttaa elämän kertaheitolla ja kainostelematta. Elämäntapamuutosta tukevien iskulauseiden rohkaisemana on aika pakata kaikki iloa tuottava ja tärkeä omaisuus polkupyörään ja aloittaa muuttomatka kohti onnellisten laaksoa.

Arkisen elämän jokapäiväiset vaikeudet, pakkasilmastossa asumisen haasteet ja tosielämän karmiva epäsuhtaisuus suhteessa lehtien kauniisiin utopiakuviin soivat näytelmän katsojan korvassa kauniina novelleina ja tuokiokuvina. Osa näytelmän tarinoista pohjautuu kyläläisten haastatteluihin,  kotilieden artikkeleihin ja loput on totta.

Millainen on suomalainen teeseremonia? Mitä sinä keräät kotisi alttarille?

Guru kutsuu tutkimaan oman arkisen elon riittejä ja rituaaleja ja valaistumaan oman elämän merkityksellisistä asioista. Harmonia-hetki ei mene hukkaan.

Kotiliesi, maamme vanhin naistenlehti on toiminut innoittajana näytelmälle. 27 kertaa vuodessa ilmestyvän lehden sisältö käsittelee aiheita ruoka, koti, juhlat, perhe-elämä ja arki, ihmissuhteet, kulttuuri, sisustus, terveys, pukeutuminen, käsityöt sekä tarinoita ja haastatteluja ihmisten elämästä. Yhteisötaideprojektina toteutettu maaseutuasumisen valokuvanäyttely on osana osissa kiertueen tapahtumia. 

Työryhmä:

Ohjaus ja käsikirjoitus: Tomi Kervinen
Lavalla: Ella Törmikoski, Tuomas Salopuro, Kaisa Kervinen
Lavastus ja puvustus: Työryhmä
Tuotanto: Pohjois-Karjalan kylät ry, Maarit Hämäläinen-Koljonen ja Teatteri-Traktori.

Vapaa pääsy! Kahvitarjoilu!

Yhteistyössä: Maaseudun Sivistysliitto, Rantalan Virta -kulttuuriyhdistys ry, Pohjois-Karjalan Maaseutupalvelut ja MTK Pohjois-Karjala

Kiertue toteutetaan Taiteenkeskustoimikunnan tuella harvaan asutulle maaseudulle.