YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Guru - pikasiivoa elämäsi tunnissa

Elämä harvaan asutulla maaseudulla on enimmäkseen leppoista ja mukavaa. Maaseutukuva on kuitenkin täynnä unelmien filtteröimää utuista valoa ja se maaseutu josta kerromme tarinaa ei välttämättä ole se sama tarina missä ihmiset arkeaan elävät.

Lehtien otsikoissa mahdollisuuksien maaseutu odottaa nelikymppisiä esteetikkoja pelastamaan satavuotiaita hirsitaloja ja täyttämään pihapuiden loputonta halaamisvajetta. 

Itämaisen mystiikan, ränsistyneisyyttä ihannoivan nostalgian ja hyvännäköisten some-päivitysten keskellä kulkevat viisikymppiset teinit jotka miettivät, että mitähän minusta tulee isona.  Mediasta tulevan kuvan mukaan aikamme ei  suosi pysyvyyttä, pitkäjänteistä ahertamista eikä epämukavuuksien hyväksymistä.

Miten sitten pölläyttää zenit semmoiseen asentoon että saa kudottua villasukat ja sähkölaskut samaan kuvaan näennäisen huolimattomaan asetelmaan?

Näytelmän tarinat maaseudulta etsivät takapihalle tippuneita onnen avaimia samalla kun mietitään mikä määrä unelmapullaa tekee onnelliseksi. Keitetääs kahvit ja istahdetaan näiden äärelle yhdessä hetkeksi.

Näytelmän tarinat pohjautuvat kyläläisten haastatteluihin,  Kotilieden artikkeleihin ja loput ovat totta.

Näytelmän kesto 66 minuuttia. 

Ohjaus ja käsikirjoitus: 
Tomi Kervinen

Lavalla: 
Ella Törmikoski
Kaisa Kervinen
Tuomas Salopuro
Tomi Kervinen

Puvustus: 
Ella Törmikoski

Lavastus & Valot:
Työryhmä

Musiikki:
Ylistys, säv. Kasper Omenasaari
Ihana aamu, säv. Gábor Nádasin, san. Fredi, sov Kasper Omenasaari

Grafiikat:
Kaisa Kervinen

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Yhteistyössä: 
Teatteri-Traktori
Maaseudun Sivistysliitto 
Rantalan Virta -kulttuuriyhdistys ry
Pohjois-Karjalan Maaseutupalvelut
MTK Pohjois-Karjala

Kiertue toteutettiin Taiteen edistämiskeskuksen tuella harvaan asutulle maaseudulle.