Tervetuloa Teatteri-Traktoriin

Teatteri-Traktori on ammattivetoinen teatteri, jonka päätehtävä on kiinnostavan ja uutta luovan esittävän taiteen tekeminen. Ensisijaisesti olemme siis ammattiteatteri ja teemme esityksiä, työpajoja ja kulttuuritoimintaa huomioiden lapset ja perheet. Esiintyjistä yli 60 % on taidealan ammattilaisia ja tuotantotiimistä (ohjaaja, tuottaja, skenografi, puvustaja, lavastajat, muusikko, teknikot) ovat 100 % alan koulutettuja ammattilaisia. 

Missiomme on keskittyä yleisön kanssa resonoivan ja vuoropuhelevan taiteen tekemiseen eettisesti ja tinkimättömästi. Laadukkaan ja monipuolisen kulttuuritoiminnan taustalla ovat teatterin arvot joista tärkeimpinä ovat sosiaalinen kestävyys ja yhdenvertaisuus.

Toimitilamme ovat Outokummussa studio Nelonen, Sinkkolan kesänäyttämö Joensuussa ja Sirkkalan liikkumiskeskus Joensuussa. 

Ohjelmistossa on vuosittain kaksi kokopitkää näytelmää ja 1-3 lyhyempää näytelmää. Näytelmissä korostetaan uusia dramatisointeja tai kokonaan uutta materiaalia joita vuoden aikana onkin vähintään yksi. Kiertuetoimintaa tehdään projektikohtaisesti. Yhteistyötä teemme sekä paikallisesti, alueellisesti että kansainvälisesti sekä teatteritaiteen että muun kulttuuritoiminnan kautta.

Teatteria ylläpitää yhdistys Teatteri Otsot ry jolla on  140 jäsentä. Teatterin alla toimii myös lastenkulttuurikeskus Pikku-Traktori joka järjestää taidekasvatusta, tapahtumia, toimintaa, leirejä, työpajoja yms toimintaa erityisesti huomioiden lapset ja perheet.