Lisätietoa esityksestä


Ovikello soi, postiljooni seisoo oven takana hymyillen valtavan pahvilaatikon kanssa. Onni on viimein kääntynyt. Olet voittanut Kotiliesi-lehden lukijakilpailussa pääpalkinnon. Kylän perällä asuvan tavallisen keski-ikäisen
ihmisen keskinkertaisuuteen jumittunut elämä on saanut kauan kaivatun käännekohdan. Vihdoinkin tulee joku ja sanoo miten.

Kotiliesi-lehden lukijakilpailun palkinto, ikioma mindfulness-guru, muuttaa elämän kertaheitolla ja kainostelematta. Elämäntapamuutosta tukevien iskulauseiden rohkaisemana on aika pakata kaikki iloa tuottava ja tärkeä omaisuus polkupyörään ja aloittaa muuttomatka kohti onnellisten laaksoa.

Guru kutsuu tutkimaan oman arkisen elon riittejä ja rituaaleja ja valaistumaan oman elämän merkityksellisistä asioista. Harmonia-hetki ei mene hukkaan.

Kotiliesi, maamme vanhin naistenlehti on toiminut innoittajana näytelmälle. 
27 kertaa vuodessa ilmestyvän lehden sisältö käsittelee aiheita ruoka, koti, juhlat, perhe-elämä ja arki, ihmissuhteet, kulttuuri, sisustus, terveys, pukeutuminen, käsityöt sekä tarinoita ja haastatteluja ihmisten elämästä. Yhteisötaideprojektina toteutettu maaseutuasumisen valokuvanäyttely on osana osissa kiertueen tapahtumia. 

Arkisen elämän jokapäiväiset vaikeudet, pakkasilmastossa asumisen haasteet ja tosielämän karmiva epäsuhtaisuus suhteessa lehtien kauniisiin utopiakuviin soivat näytelmän katsojan korvassa kauniina novelleina ja tuokiokuvina. 

Osa näytelmän tarinoista pohjautuu kyläläisten haastatteluihin,  kotilieden artikkeleihin ja loput on totta.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
 

Tekniset vaatimukset näytelmän esittämiseen:

- sisätila, tavallinen sähköpistoke
- katsojille istuimet
- kahvia ja pullaa katsojille, tarjottuna tai myynnissä 
- esiintyjille riittää kahvi ja lasillinen vettä

Tuomme mukanamme tekniikan ja kaiken tarvitsemamme. Pystys aloitetaan 2,5 tuntia ennen tilaisuuden alkua ja purkamiseen menee noin 1h tilaisuuden päättymisen jälkeen.

Tämä näytelmä soveltuu isoihin ja hyvinkin pieniin tiloihin ja yleisön määrälle ei ole vaatimuksia.