Tiedote, Barents Ecology Festival

Kansainvälinen Barents Ecology Film Festival (BEFF) saapuu ensi kertaa Suomeen 27.–29.9.2019. Petroskoissa yhdeksättä kertaa järjestettävä festivaali tuo osan ohjelmistostaan Joensuuhun, Kulttuuritehdas Siihtalaan (Nurmeksentie 4) ja Botaniaan (Heinäpurontie 70).

Sosiaalisia ja ekologisia aiheita esille nostava festivaali yhdistää ympäristön suojelijoita ja elokuvantekijöitä. BEFF saa vuosittain yli 2000 hakemusta, joista festivaalielokuvat valitaan. Ohjelmistossa on niin dokumentteja, komediaa, lapsille sopivia animaatioita kuin K18-draamaelokuvia ympäri maailman.

Elokuvien lisäksi Joensuun festivaaliohjelmaan kuuluvat paneelikeskustelu suomalais-ugrilaisesta kulttuuri-identiteetistä, keskustelua taiteesta ja sen tekemisestä kalifornialaisen teatteriohjaaja Timothy Nutterin johdolla sekä suomalais-ugrilaisten sarjakuvien näyttely. Näyttely esittelee Elävä kieli -yhteisötaideprojektin työpajoissa piirrettyjä sarjakuvia Venäjältä, Suomesta, Virosta ja Norjasta. Joensuulaisen Osuuskunta Myötävoiman toteuttaman projektin tarkoituksena on edistää uhanalaisten kielten käyttöä sarjakuvan avulla ja samalla tukea kielten säilymistä.

BEFFin järjestää International youth club ”Solveig”. Suomen partnereina toimivat Teatteri-Traktori ja Botania.

Kulttuuritehdas Siihtalan näytännöt ja muu festivaaliohjelma: https://www.traktori.net/barents-ecology-film-festival-in-si/

Botanian näytännöt: https://botania.fi/blogs/ajankohtaista/barents-ecology-film-festival-botanian-naytokset-pe-27-su-29-9

Lisätietoa suomalais-ugrilaisten sarjakuvien näyttelystä ja Elävä kieli -projektista: www.finnougriccomics.com

Barents Ecology Film Festivalin verkkosivut: https://beffest.com/