YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Tiedeteatteri

Tiedeteatteri yhdistää tietoviihteen, tieteen tekemisen ja itse kokeilemisen.  Tunnin sessiossa noin puolet on alussa esityksellistä osaa ja toinen puoli tehdään yhdessä aiheeseen liittyviä kokeita tai työskennellään soveltavin taidemenetelmin.

Tiedeteatteri soveltuu kaiken ikäisille, erityisesti lapsille ja aikuisille. 

Tiedeteatteri soveltuu myös koulu- tai päiväkotiryhmille. Ryhmät voivat varata ajan näppärästi mihin päivänaikaan tahansa.

kysy lisää: teatteri@traktori.net


"Se on pelkkää energiaa", 15 min
Energian olomuodot, uusiutuvat ja uusiutumattomat energiat

 Tietoa pursuavat tieteilijät Woltti ja Watti Plaudite johdattavat sinut eri energiamuotojen ihmeelliseen maailmaan. Woltti ja Watti paneutuvat uusiutumattomiin ja uusiutuviin energiamuotoihin ja niiden hyötyihin ja haittoihin. Saat vastauksia kysymyksiin kuten: Mitä aurinkopaneelit tekevät? Mihin lantaa voi käyttää? Mikä vika tuulivoimassa on? Woltti ja Watti - se on pelkkää energiaa!
* * *

"Ilmaa, ilmaa" 24 min
Siroutuminen, aineen olomuodot, miten pilvet syntyvät, mitä on sade

Ilmainen tutkija Kassiopeia Plaudite havainnollistaa aineen eri olomuotoja, ilmaa ja kaasuuntumista, pilvien syntymistä, ilmakehää ja ilman siirtymistä. Demonstraatiot innostavat kokeilemaan asiaa myös kotona ja luokissa.  Loppuuko happi maailmasta? Miksi aine kaasuntuu? Ilman muuta tästä on otettava selvää. 
* * *

"Jätetään jäte, kierrätetään kama" 15 min
Kierrätys, kierrättäminen, 3R (reduce, reuse, recycle)

Keittiösosiologi Martta Plauditen johdolla pohditaan suhdettamme jätteeseen ja asioiden kierrättämiseen.  Toisen roska on toisen aarre, mutta mitä minä voisin asialle tehdä?  Auttaako pienet teot isoissa ongelmissa? Onko meillä vaihtoehtoja? Miten asiaan voisi tarttua omin käsin?
* * *

"Mistä on tultu, mihin ollaan menossa?", 15 min
tilastot ja ympäristö, metsä, vesi, eläimet

Tilastointoilija Herbert Plaudite avaa näkökulmia ympäristöömme ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Miten metsät voivat verrattuna tilanteeseen sata vuotta sitten? Miten ilman laatua mitataan? Kuinka pitkä on pitkä? Montako norppaa mahtuu rantakivelle? Maailma muuttuu, mutta mihin suuntaan?" Tieto lisää hauskaa! " - W.Plaudite

Tiedeteatterin yhteistyökumppaneita ovat mm. Maaseudun Sivistysliitto, Joensuun ilmastokortteli, Wasteless Karelias, Syke...