Tillsammans! Yhdessä!

OHJELMISTO 2023

la 30.9.  
klo 10  Pelle Hermanni (S)


su 1.10.  klo 12:  Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka (K7)


ti 3.10. 

klo 9:30 Supercool (K12, yläkoulut ja lukiot)

klo 12:00: Dancing Queen (alakoulut 3. luokista ylöspäin, yläkoulut)


ke 4.10. 

klo 9:30: Pelle Hermanni (S, alakoulut)
klo 12:00: Kukaan ei katso sinua silmiin (K7, yläkoulut ja lukiot)
klo 18:00: yleisönäytös Kukaan ei katso sinua silmiin


to 5.10. 

klo 9:30: Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka
klo 12:00: Sami Assimination (K7, yläkoulut ja lukiot)


pe 6.10. 

klo 9:30: Pelle Hermanni (S, alakoulut)
klo 12:00: Comedy Queen (K12, yläkoulut ja lukiot)


la 7.10.
klo 10: Kolme iloista rosvoa (S)

su 8.10

klo 12 Kiljuset (S)


Tillsammans 2023 elokuvien esittelyt


Alakoulut ja perheet:

Päiväkoti- ja kouluryhmille näytöksiä on arkisin päiväsaikaan. Tapahtumasta on tiedotettu kouluja.  Ilmoittautumiset ja lisätiedot:  jarkko.kuittinen@gmail.com / 040-5751082 (myös WhatsApp).

ETSIVÄTOIMISTO HENKKA & KIVIMUTKA

Henkka Virtanen löytää koulumatkallaan todisteen mahdollisesta rikoksesta. Ystävänsä J.K. Kivimutkan kanssa pojat päättävät selvittää mitä oikein on tapahtunut, sillä nämä rikosasiathan kuuluvat poikien perustaman etsivätoimiston tehtäviin. Kun selviää, että alueen postilaatikot ovat yön aikana kadonneet, on etsivätoimistolla selvitettävänään jo kaksi rikosta. Alkaa hauska ja jännittävä seikkailu, jossa pojat joutuvat kohtaamaan myös omat pelkonsa.

Suomi 2022
Ohjaus: Väinö Weckström, Jarkko Felin
Kesto: 97 min
Ikäraja: K7
Kieli: suomi
Tekstitys: -

-----------------------------------------------------

PELLE HERMANNI

Simo Ojasen aikoinaan käsikirjoittama sydämellinen hahmo seikkaili Ylen Pikku Kakkosessa vuosina 1978-1988. Useamman sukupolven suursuosikki astuu nyt elokuvan myötä 2020-luvulle suurilla klovnin kengillään, valmiina valloittamaan uudet areenat. 

Pelle Hermanni lähtee etsimään isäänsä, jota ei ole nähnyt sen jälkeen kun tämä lähti mittaamaan maapalloa jaloillaan. Perään karkaa salaa Taikuri Maxin poika, kymmenvuotias Roni. Tästä alkaa riemastuttava seikkailu täynnä taikuutta, hullunkurisia käänteitä ja värikästä sirkuselämää, elokuva uuden sukupolven lapsille ja nostalgian nälkäisille aikuisille. Elokuva on vauhdikas ja hyväntahtoinen tarina, joka sopii kaikenikäisille, teemanaan toisista välittäminen ja ystävyys. 

Suomi 2022
Ohjaus: Timo Koivusalo
Kesto: 80 min
Ikäraja: S
Kieli: suomi
Tekstitys: -

-----------------------------------------------------

KILJUSET!

Suomi 2022
Ohjaus: Reetta Huhtanen
Kesto: 83 min
Ikäraja: S
Kieli: suomi
Tekstitys: -

Kiljuset!-elokuva kertoo hyväsydämisestä ja tunnetusti hyvin äänekkäästä perheestä, joka pitää yhtä vaikka mitä tapahtuisi. Matkalla Mökön ja Lurun syntymäpäiville Helsinkiin, perheen Pulla-koira vaihtuu vahingossa presidentin koiran kanssa päittäin. Tilanne aiheuttaa Kiljusten tapaan tietenkin yleishälytyksen. Mökö ja Luru lähtevät pelottomasti pelastamaan Pulla-koiraa – samaan aikaan isä ja äiti Kiljunen singahtelevat ympäri kaupunkia etsien poikiaan maalta, mereltä ja ilmasta käsin.

-----------------------------------------------------

KOLME ILOISTA ROSVOA

Norja 2023
Ohjaus: Rasmus A Sivertsen
Kesto: 79 min
Ikäraja: S
Kieli: suomi
Tekstitys: -

Kasper, Jesper ja Joonatan ovat kolme iloista rosvoa, jotka asuvat rauhallisen Kardemumman kaupungin ulkopuolella. Aina kun he tarvitsevat jotain, niin he vain livahtavat salaa kaupunkiin ja varastavat tarvitsemansa asian. Kuitenkin eräänä päivänä rosvot napataan kiinni ja heidät viedään kaupunginvankilaan. Kun kaupungissa syttyy tulipalo, niin kolmikko saa ainutlaatuisen tilaisuuden todistaa kaupunkilaisille, että he ovat enemmän kuin vain rosvoja. Rakastettu tarina Kardemumman kaupungista ja sen asukkaista herää henkiin uudessa vauhdikkaassa koko perheen animaatioelokuvassa Kolme iloista rosvoa.

Yläkoulut ja lukiot:

COMEDY QUEEN 

13-vuotias Sasha on päättänyt, että hänestä tulee stand up -koomikko. Hän haluaa ennen kaikkea saada isänsä nauramaan, sillä isä itkee suihkussa, kun luulee, ettei kukaan kuule. Kaikki kotona muistuttaa kuolleesta äidistä, ja vaaralliset kyyneleet uhkaavat tulvia silmiin. Mutta Sasha ei itke. Hän kirjoittaa salaa listan kaikesta, mitä hänen pitää tehdä selvitäkseen surusta: ajaa hiukset lyhyiksi, lopettaa kirjojen lukeminen, kieltäytyä maailman suloisimmasta koiranpennusta ja, mikä tärkeintä, ryhtyä komedian kuningattareksi.

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=OIAwLRiampA

Ruotsi 2021
Ohjaus: Sanna Lenken
Kesto: 93 min
Ikäraja: K12
Kieli: ruotsi
Tekstitys: suomi
-----------------------------------------------------

SAMI ASSIMINATION

Ohjaaja Suvi Westin aikaisempi palkittu dokumenttielokuva "Eatnameamet – Hiljainen taistelumme" käsitteli saamelaisten kokemaa kolonialismia. Elokuvan runsaasta ylijääneestä materiaalista kootut kahdeksan lyhytelokuvaa syventävät kukin tätä teemaa eri näkökulmista.

Lyhytelokuvissa nousee yksittäisten henkilöiden ja konkreettisten esimerkkien kautta esiin Suomessa vallitseva kolonialistinen asenne saamelaisia ja Saamenmaata kohtaan, mutta myös rohkea kamppailu saamelaisten oikeuksien puolesta. Tämä lyhytelokuvasikermä tulisi kaikkien nähdä. Saamelaiskäräjälain vesittyminen taas kerran on siitä yksi todiste.
- Kerttu Matinpuro

Suomi 2022
Ohjaus: Suvi West
Kesto: 75 min
Ikäraja: K7
Kielet: pohjoissaame, suomi
Tekstitys: suomi
Tuottaja: Janne Niskala / Vaski Filmi Ltd., Rein Film AS
-----------------------------------------------------

KUKAAN EI KATSO SINUA SILMIIN

Louis Le Princen syndrooma aiheuttaa näkymättömyyttä paljaalle silmälle. Siitä kärsivän voi havaita ainoastaan kameran ja mikrofonin välityksellä. Tuomas on yksinhuoltaja, jonka tytär näkee hänet ainoana ihmisenä maailmassa omin silmin. Orastavassa internet-suhteessa oleva Ninni tapaa ihastuksensa ensi kerran kasvotusten, mutta silloinkin heidän välillään on kamera. Arvostetulla Rotterdamin elokuvafestivaalilla kansainvälisen ensi-iltansa saanut kiehtova debyytti on kuvattu kokonaan vuoden 2010 Nokian C5-kännykällä.

Suomi 2022
Ohjaus: Jesse Jalonen
Kesto: 65 min
Ikäraja: K7
Kieli: suomi, englanti
Tekstitys, englanti, suomi

-----------------------------------------------------
DANCING QUEEN

A 12-year-old girl who falls in love with a famous dancer who moves to her town, and auditions for his crew - despite the fact that she cannot dance.

Norja 2023
Ohjaus: Aurora Gossé
Kesto: 92 min
Ikäraja: K12?
Kieli: norja

Tekstitys: suomi

-----------------------------------------------------

SUPERCOOL

Supercool on hulvaton action-komedia, jossa päähänpotkitut nörtit Neil (Jake Short) ja Gilbert (Miles J. Harvey) saavat viimein mahdollisuuden olla supercooleja. Parhaiden ystävysten seniorivuosi high schoolissa alkaa kuin mikä tahansa vuosi: Gilbert unelmoi suosiosta ja Neil toivoisi olevansa tarpeeksi cool deittaillakseen pitkäaikaista ihastustaan Summeria (Madison Davenport).

Kun ensimmäisen koulupäivän kohtaaminen Summerin kanssa huipentuu supernolosti, esittää Neil universumille toiveensa olla cool – juuri taianomaisella hetkellä kellon lyödessä 11:11. Seuraavana aamuna Neil herää todellisuuteen, joka on suoraan hänen haaveidensa sarjakuvista. Sisarensa Jaclynin (Odessa A’zion) kannustamana uudestisyntynyt Neil syöksyy eeppiseen yöhön yhdessä Gilbertin ja naapurin Jimmyn (Damon Wayans Jr.) kanssa tavoitteenaan herättää Summerin huomio.

Elinikäisen ystävyyden side Gilbertin kanssa venyy katkeamispisteeseen Jimmyn Porschen vauhdissa ja villien ideoiden siivittämiä vaarallisia tilanteita riittää. Bilettäessä pakoillaan milloin poliiseja, milloin rikollisia, mutta mikä tärkeintä: vihdoin Neilillä on tilaisuus olla supercool.

Suomi/USA 2021
Ohjaus: Teppo Airaksinen
Kesto: 92 min
Ikäraja: K12
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi